Έχετε ακούσει ποτέ για κανονισμούς σχετικά με τα χειμερινά ελαστικά;

29/11/2017 0 Σχόλιο(α)

Κανονισμοί για τα Χειμερινά ελαστικά

Υπάρχουν τρεις τύποι ελαστικών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε κάθε είδους χειμερινές συνθήκες: Χειμερινά ελαστικά, ελαστικά Παντός Καιρού και ελαστικά All-season .

Λοιπόν, ας συγκρίνουμε τα ελαστικά αυτά. Τα χειμερινά ελαστικά είναι καλά στην πρόσφυση σε κρύο έδαφος, σε υγρούς δρόμους κάτω από τη θερμοκρασία 7 C περίπου. Μετά, έρχονται τα ελαστικά Παντός Καιρού, σαν το MICHELIN CrossClimate, το οποίο είναι το πρώτο θερινό ελαστικό με πιστοποίηση χειμερινού. Αυτό το ελαστικό παντός καιρού αποτελεί μια νέα κατηγορία ελαστικού με εντυπωσιακή πρόσφυση, λήψη στροφής, φρενάρισμα σε βρεγμένο, φρενάρισμα σε στεγνό, χιλιομετρική απόδοση, και ενεργειακή αποτελεσματικότητα που δεν κάνει συμβιβασμούς ως προς τις επιδόσεις. Τα ελαστικά All-season, από την άλλη πλευρά, είναι σαν "σταθμός στα μισά του δρόμου" μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών. Έτσι, είναι μια λύση δομημένη πάνω στον συμβιβασμό.

 

Η χειμερινή οδήγηση μπορεί να ισοδυναμεί με στοίχημα . Η βροχή, το ψύχος, το χιόνι και ο πάγος κάνουν τους δρόμους ολισθηρούς, και την οδήγηση παρακινδυνευμένη. Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για διαδρομές υπό χειμερινές συνθήκες, με ελαστικά Michelin χειμερινά ή Παντός Καιρού MICHELIN CrossClimate. Δεν είναι μόνον θέμα κοινής λογικής, είναι επίσης και ο νόμος σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες.

Με την εποχή των διακοπών να περιμένει στη γωνία, και άλλα θέματα στο μυαλό σας, η αλλαγή ελαστικών από θερινά σε χειμερινά ή παντός καιρού ελαστικά, πιθανώς δεν είναι στα πρώτα θέματα που έχετε κατά νουν. Ωστόσο, πρέπει να τοποθετηθούν πριν πιάσει η κακοκαιρία. Μην περιμένετε μέχρι τη χειμωνιάτικη βροχή και το χιόνι για να αλλάξετε ελαστικά.

 

Σε μερικές Ευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν παρατεταμένες περιόδους ακραίων καιρικών συνθηκών, τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά. Σε χώρες όπου τα χειμερινά ελαστικά δεν απαιτούνται από τον νόμο, θα πρέπει και πάλι, προετοιμάσει το όχημά σας για την πιθανότητα αιφνίδιων και μη αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών, για χειμερινές βροχοπτώσεις, για χιόνι και πάγο. Επειδή οι χειμωνιάτικοι δρόμοιείναι λιγότερο ασφαλείς στην οδήγηση με θερινά ελαστικά, η τοποθέτηση ελαστικών χειμερινών ή παντός καιρού είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αυτά τα ελαστικά προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση, χειρισμό και μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος σε ολισθηρούς δρόμους.

 

Η τοποθέτηση ελαστικών χειμερινών ή παντός καιρού είναι η καλύτερη επιλογή σας, καθώς προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση, χειρισμό και μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος σε ολισθηρούς δρόμους. Συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιείτε τέσσερα ελαστικά Παντός Καιρού πάνω στο όχημά σας. Στην τελική, φρενάρετε με τέσσερις τροχούς. Η χρήση διαφορετικών τύπων ελαστικών πάνω στο ίδιο όχημα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του χειρισμού του οχήματος σε συνθήκες κακοκαιρίας, ή όταν κάποιο επείγον περιστατικό το ωθεί στα όριά του. Για τον λόγο αυτόν, συνιστούμε να τοποθετείτε τα τέσσερα ελαστικά σας Michelin, και επί πλέον, να έχετε μια ρεζέρβα Michelin μαζί σας.

 

Αν είστε προετοιμασμένοι μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε την οδήγηση υπό χειμερινές συνθήκες. Τα MICHELIN Alpin είναι μια καλή επιλογή σε χώρες όπου απαιτούνται Χειμερινά ελαστικά. Τα MICHELIN CrossClimate είναι θερινά ελαστικά με πιστοποίηση χειμερινών τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υπό χειμερινές συνθήκες. Στην πραγματικότητα, οι κανονισμοί για τα χειμερινά ελαστικά σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνον με χειμερινά ελαστικά ή με ελαστικά παντός καιρού, αλλά σε δριμείες χειμερινές καιρικές συνθήκες (βουνά, πάγος & χιόνι) η Michelin συνιστά να εξοπλίζετε το αυτοκίνητό σας με χειμερινά ελαστικά.

Προκειμένου να βρείτε την καλύτερη επιλογή ως προς το ελαστικό και τη διάσταση για τον τύπο του οχήματός σας και τις χειμερινές συνθήκες οδήγησης που αντιμετωπίζετε, συνιστούμε θερμά να επισκεφθείτε τον Επιλογέας ελαστικών .

Πώς να αναγνωρίζετε ένα χειμερινό ελαστικό.

 

Τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν ακραίες καιρικές συνθήκες για παρατεταμένες περιόδους, κάθε χειμώνα. Τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να φέρουν σήμανση M+S στο πλευρό. (Σε κάποιες χώρες είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών που να φέρουν μία από τις σημάνσεις που ακολουθούν: 'M&S', 'MS', 'M.S', 'M+S', 'M-s' ή 'Mud and Snow’). Το σύμβολο με το βουνό με τις τρεις κορυφές και τη χιονονιφάδα (3PMSF) είναι μια πρόσθετη σήμανση στα ελαστικά M+S , η οποία σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένα για δύσκολες συνθήκες χιονιού.

Αφήστε ένα σχόλιο